/* ]]> */

چرا باید قارچ بخوریم؟

فواید قارچ خوراکی چیست؟

قارچ‌های خوراکی علاوه‌بر طعم خوب و خاص، فواید زیادی برای سلامتی بدن دارند و به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند. اگر دوست دارید از فواید و عوارض قارچ خوراکی اطلاعات بیشتری داشته باشید، این مقاله را تا انتها دنبال کنید؛

بیایید قبل از آشنایی با فواید و عوارض قارچ خوراکی، آن را بهتر بشناسیم. قارچ‌‌های خوراکی معمولا با کلاهک گوشتی شناخته می‌شوند.

این‌دسته از قارچ‌ها فاقد ترکیبات سمی برای انسان هستند و معمولا طعم و مزه‌ مطبوعی هم دارند. این قارچ‌ها ممکن است رو یا زیر زمین رشد کنند که نوع زمینی آن‌ها معمولا با دست قابل چیدن است.

انسان‌ها از زمان‌های دور از قارچ‌های خوراکی برای تهیه‌ی غذا استفاده می‌کردند. همچنین گاهی اوقات از قارچ‌ها به خاطر ارزش دارویی و پزشکی آن‌ها برای درمان بعضی از بیماری‌ها استفاده می‌شود.

فواید قارچ خوراکی

قارچ‌ها معمولا کم کالری هستند و خواص تغذیه‌ای زیادی دارند. این ماده غذایی حاوی ریزمغذی‌های تقویت‌کننده سلامتی مانند ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها هستند؛ از این رو قارچ‌ها بخش مهمی از هر رژیم غذایی را تشکیل می‌دهند.

موارد زیر بخشی از مهم‌ترین خواص تغذیه‌ای قارچ خوراکی محسوب می‌شود:

کاهش فشار خون

قارچ‌ها منبع غنی پتاسیم هستند. پتاسیم ماده‌ای مغذی‌ است که تاثیرات منفی سدیم روی بدن را کاهش می‌دهد. علاوه بر این پتاسیم تنش موجود در رگ‌های بدن را کاهش می‌دهد و به کاهش فشار خون کمک می‌کند.

تقویت سیستم ایمنی

طبق تحقیقات خاصیت ضدالتهابی قارچ‌ها به شکل قابل توجهی کارکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد. تحقیقات نشان داده که قارچ‌‌ها ماکروفاژها را در سیستم ایمنی تحریک کرده و از این طریق نیروی آن را در برابر ویروس‌ها تقویت کرده و شما را کمتر مستعد ابتلا به بیماری‌های جدی می‌کند.

کاهش‌ وزن

تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف قارچ خوراکی در کنار ورزش کردن و دیگر تغییرات سبک زندگی، می‌تواند هم درکوتاه‌مدت و هم در بلندمدت، تاثیر مهمی بر روی کاهش وزن داشته باشد.

مثلا در آزمایشی افرادی که 20 درصد از گوشت مصرفی خود را با قارچ جایگزین کردند، توانستند در دور شکم و BMI (شاخص توده بدنی) خود تغییر قابل توجهی ایجاد کنند.

منبع مواد غذایی مغذی

قارچ‎‌ها با داشتن کالری کم، منبعی غنی از فیبر، پروتئین و آنتی اکسیدان‌ها به حساب می‌آیند. همچنین قارچ‌ها خطر ابتلا به بیماری‌های جدی نظیر آلزایمر، بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت را کاهش می‌دهند. به علاوه این محصول غذایی حاوی سلنیوم، مس، تیامین یا ویتامین B1، منیزیم و فسفر است.

ارزش غذایی قارچ خوراکی

یک فنجان قارچ حاوی مواد زیر است:

  • کالری: 15 گرم
  • پروتئین: 2.2 گرم
  • چربی: 0.2 گرم
  • کربوهیدرات: 2.3 گرم
  • فیبر: 0.7 گرم
  • قند: 1.4 گرم

عوارض قارچ خوراکی

با تمام خواص و فواید که برای قارچ‌ها ذکر کردیم، مصرف بیش از حد این ماده‌ی خوراکی ممکن است عوارض شایع زیر را برای ما به همراه داشته باشد:

خستگی

بعضی از افراد ممکن است پس از مصرف زیاد قارچ، احساس خستگی را تجربه کنند. این حالت ناراحتی و بی‌انرژی بودن شایع است و اگر شما هم پس از مصرف قارچ آن را تجربه می‌کنید بهتر است مصرف  را به حداقل برسانید.

ناراحتی معده

مصرف قارچ در بعضی از افراد باعث ایجاد برخی از مشکلات معده می‌شود. اسهال، گرفتگی عضلات شکم، استفراغ و حالت تهوع جزو عوارض شایع میان مصرف‌کنندگان این ماده خوراکی است.

آلرژی پوستی

اگرچه قارچ‌ها به عنوان تقویت‌کننده سیستم ایمنی شناخته می‌شوند؛ ولی مصرف آن‌ها در برخی افراد موجب ایجاد خارش و سایر ناراحتی‌های پوستی می‌شود. بعضی افراد هم پس از مصرف قارچ دچار خون دماغ، خشکی بینی و گلو و سایر مشکلات می‌شوند.

سرگیجه

تحقیقات نشان داده که بعضی از افراد پس از گذشت چند ساعت از مصرف قارچ، سرگیجه شدید را تجربه کرده‌اند.

در صورتی که قارچ به میزان زیاد مصرف شود، می‌تواند احساس گیجی را برای فرد به وجود آورد. مصرف قارچ برای افرادی که دچار فشار خون پایین هستند، ممکن است باعث بیهوش شدن شخص شود.

دیدگاه ها (0)

دیدگاهتان را بنویسید